hard

BASIX CONCEPT

BASIX is een sportevent waarbij functioneel trainen wordt gecombineerd met obstacles. Een combinatie tussen crossfiets en Obstacel racing. Het concept van  BASIX begint in de geschiedenis. In de tijd van het jagen, verzamelen en overleven. Vanuit daar neemt ons parcours de deelnemers mee door de evolutie middels 6 uitdagende challenges die er stuk voor stuk voor zorgen dat hun oerkracht naar boven komt. BASIX gaat niet om spieren, maar om het vinden van jouw ontembare wil. Deelnemers worden uitgedaagd om hun individuele grenzen te verleggen en uit de comfortzone te stappen. Van kinderen tot volwassenen, iedereen is welkom. 

Onze motivatie.

Vanuit ons bedrijf Play X streven wij naar het preventief verbeteren van onze gezondheid. Zodat we in onze kracht kunnen en blijven staan en we minder risico lopen op vervelende ziektes of mentale problemen. Want om goed te kunnen presteren, in het dagelijks leven, op ons werk of tijdens het sporten, is het fundament #gezondheid onmisbaar.

Vanuit Play X doen we regelmatig mee aan sport events om onze progressies te testen (en ook gewoon omdat we dat leuk vinden). Daar is onze ambitie dan ook ontstaan om een eigen event te ontwikkelen. Een sportevent dat dicht bij ons als bedrijf staat en het net even anders doet dan de rest. Daarbij vonden we het belangrijk een event te ontwikkelen dat toegankelijk is voor iedereen (zowel financieel- als sportief), dat naast een sportieve uitdaging ook kennis overdraagt, op ieder front belevenis uitstraalt en waarbij men op een leuke manier met zichzelf de strijd aan gaat.

BASIX | het concept

En dat event is BASIX geworden. Het concept zit in de naam. BASIX gaat terug naar de basis, de basis van ons bestaan en dat doen we door middel van 6 uitdagende sportieve challenges. BASIX is een reis door de evolutietheorie. Iedere challenges representeert een ander tijdperk, waar weer steeds andere uitdagingen bij kwamen kijken. Tussen de uitdagingen ren je van het ene naar het andere tijdperk. We vinden het belangrijk dat we tijdens het event ook kennis overdragen over hoe wij zijn geworden tot de mens die wij vandaag de dag zijn. Daarmee past BASIX ook mooi in het bewegend leren principe wat wij zo belangrijk vinden.

BASIX heeft 3 niveau’s: hard, regular en kids. Ieder niveau legt hetzelfde parcours af maar met differentiaties in afstand, hoeveelheid en gewichten. BASIX is een geen strijd die draait om spieren, maar om het vinden van jouw ontembare wil.